top of page

Aftrap PONT: op reis naar andere dynamieken

Bijgewerkt op: 3 nov. 2023


In een bomvolle zaal van het Evoluon waren ruim vierhonderd ambtenaren, bestuurders, onderzoekers, makers en ontwerpers getuige van de officiële lancering van het programma De Publieke Ontwerppraktijk (PONT). Met het driejarig programma investeert het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) om de verschillende werelden van ontwerpers en ambtenaren bij elkaar te brengen.


Renske Bouwknegt, projectleider pilot ontwerpende aanpak, en Martijn Paulen, directeur Dutch Design Foundation, markeerden deze mijlpaal door symbolisch twee kanten van een kartonnen brug tot één te slaan. Daarmee droeg het ministerie van OCW op 23 oktober de uitvoering van het programma formeel over aan Dutch Design Foundation. De organisatie die met onder meer de programma’s World Design Embassies, What if Labs en het jaarlijkse podium Dutch Design Week partijen bij elkaar brengt om met een ontwerpende aanpak oplossingen te ontwikkelen voor maatschappelijke vraagstukken.


Denkkracht en creativiteit

“We hebben alle denkkracht en creativiteit van ambtenaren, ontwerpers en onderzoekers nodig”, laat Gunay Uslu, staatssecretaris van Cultuur en Media in een videoboodschap weten. De wereld van de ambtenaren verschilt echter fundamenteel van die van ontwerpers. Vandaar het programma PONT.


Graag was de staatssecretaris aanwezig geweest bij de lancering, zodat ze de mensen in de zaal persoonlijk kon bedanken. “De ambtenaren, bestuurders, onderzoekers die hun best doen om antwoorden op ingewikkelde vraagstukken te vinden. De ontwerpers die daarin een belangrijke rol spelen. Door hun manier van denken en doen, en de wijze waarop zij mensen dichter naar elkaar toe brengen. Geef ontwerpers een complexe vraag en ze omarmen de gelaagdheid. Vervolgens gaan ze vol enthousiasme aan de slag. Daarom is het zo belangrijk dat al deze partijen samenwerken, dat jullie kijken naar wat er nu al wordt gedaan en wat we nodig hebben. Om samen die blik naar de toekomst te richten.”Alle informatie over PONT is nu te vinden op: www.depubliekeontwerppraktijk.nl
Dit is het laatste nieuwsbericht op deze website. Verder nieuws komt te staan op www.depubliekeontwerppraktijk.nl. Deze website blijft online voor archiefdoeleinden.

Comments


bottom of page