top of page

"Nieuwe perspectieven voor het buitengebied"

Naast het project ‘Doortrappen’ en het project over de ‘Toeslagenaffaire’, presenteerden we tijdens het werkbezoek van 22 mei ook het project met de vraag om te helpen tot nieuwe, verbindende perspectieven te komen voor de relatie tussen natuur en landbouw.


“Kort nadat de A12 eind 2019 voor de eerste keer was geblokkeerd met tractoren, kwam vanuit het ministerie van LNV de vraag of het social designteam van TwynstraGudde wilde helpen nieuwe perspectieven op het vraagstuk te ontwikkelen”. Drie cruciale aspecten van de ontwerpende aanpak kwamen aan bod:

  1. Archeologie: waarom lossen we het niet gewoon op? Anders gezegd: wat zijn de centrale paradoxen waardoor dit vraagstuk zo taai is geworden?

  2. Empathisch onderzoek: wat beweegt de mensen die met dit vraagstuk te maken hebben en op welke wijze kunnen zij onderdeel worden van de oplossing?

  3. Reframing: Welke nieuwe perspectieven hebben de potentie het systeem in beweging te zetten?

De eerste bevindingen werden met een positieve aanbeveling door de Minister naar de Kamer gestuurd. Momenteel wordt er in verschillende gebieden aan het vervolg gewerkt.

Lees hier meer over de nieuwe perspectieven op verbinding landbouw en natuur.Comments


bottom of page