top of page

Eerste dialoogsessie over Ontwerpende Aanpak

Bijgewerkt op: 9 mei 2023

Op dinsdag 24 januari vond de eerste dialoogsessie over het programma Ontwerpende Aanpak plaats! Ruim 60 man gingen in 'het Huis' (Utrecht) aan de slag met de vraag “Hoe kunnen we de impact van een ontwerpende aanpak op maatschappelijke opgaven vergroten?”.

Na een inleiding en korte kennismaking werd er in groepen verder gepraat aan de hand van spanningen zoals ‘doen wat afgesproken is of doen wat nodig is?’ en ‘zichtbare resultaten of maatschappelijke effecten?’. Dit werd uitgediept met concrete verhalen en voorbeelden. Wie waren er betrokken, waar zaten de blokkades en wanneer ontstond er versnelling? Maar ook; is er sprake van impact? En hoe waardeer je die impact? En wat zou kunnen helpen om het beter te maken? Na een gezamenlijke terugkoppeling waarin inzichten en bevindingen met elkaar werden gedeeld, kijken we terug op een succesvolle eerste dialoogsessie!

We kijken uit naar de volgende twee verkennende sessies op donderdag 26 januari (online) en donderdag 2 februari (in Rotterdam). Inzichten en conclusies van de verkennende sessies verschijnen in de loop van februari op onze website.

Na de eerste serie verkennende sessies organiseren we een aantal verdiepende sessies met specifieke thema’s. De invulling hiervan volgt na de analyse van de verkennende sessies. Meer informatie over locaties, tijden en programma vind je later op deze website. Reserveer alvast een plekje in je agenda en praat met ons verder op:

  • 16 februari 2023, Eindhoven (ochtend)

  • 23 februari 2023, Zwolle (middag)

  • 9 of 10 maart 2023, Amersfoort (ochtend)Comments


bottom of page